ZAGREB INDOORS

Karanušić i Zovko stali na prvoj prepreci

04.02.2009 u 13:51

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Lovro Zovko i Roko Karanušić nisu se uspjeli plasirati u drugo kolo 450 tisuća eura vrijednog ATP teniskog turnira u Zagrebu.

Mathieu - Karanušić 6:7 (6), 6:1, 7:6 (3)

Roko Karanušić odigrao je protiv četvrtog nositelja Paul-Henri Mathieua najljepši meč dosadašnjeg dijela turnira, no teren je napustio porazom. U prvom setu Roko se suočio sa zaostatkom 4:2, no tada je zagrebački 'španer' počeo vaditi trikove iz rukava i raznovrsnim rješenjima došao do 6:5, i 15:40 na protivnikov servis. Kako to obično biva u tom trenutku probudio se onaj drugi čudni Karanušić koji velikom lakoćom prospe sve zarađeno. Ipak, upravo zbog toga ima fan klubove u mnogim europskim zemljama. Propustio je priliku, a u tie–breaku su svi poeni do rezultata 5:5 na stranu primača servisa. Tada je Mathieu zabio za 6:5, no Karanušić je s tri predivna poena u džep spremio prvi set.

U drugom je bio kaos.

'Napravio sam par glupih pogrešaka i vratio ga u meč', opisao je Roko dionicu koju je izgubio sa 6:1 i u kojoj je 200-tinjak gledatelja moglo čuti njegove povike prema sebi, protivniku, rasvjeti… Ipak, nije se raspao.

U treći set ušao je s prednošću 3:1, no Mathieu se uspijevao vratiti i susret je odlučen u novom tie-breaku. Karanušić je i dalje pričao, kopao sam sebi jamu, no efektnim rezanim loptama je ostajao u igri. Ipak, 34. igrač svijeta u posljednjoj je igri je ponudio više, i uz malo sreće došao do drugog kola turnira, gdje će biti jedini preostali nositelj, osim hrvatskog trolista Čilić, Karlović i Ančić.

'Previše oscilacija, kao i uvijek. Na ovom rangu je teško dobivati kad su kontrasti u igri ogromni. Nemam ni gornju ni donju granicu, a neki minimum ispod kojega ne idem mi je neophodan za ovakve mečeve. Nisu pomogle niti standardne 'mušice',' rekao je Karanušić nakon još jednog sjajnog meča i još jednog poraza.

Hanescu - Zovko 6:3, 7:5

U meču odigranom ranije od Lovra Zovka je bio bolji Rumunj Victor Hanescu 3:6, 5:7 Bio je to meč u kojem Zovko nije imao previše izgleda protiv 41. tenisača svijeta. Susret je bio gotov za 64 minute, a Rumunj je imao osam break lopti od kojih je iskoristio dvije, dok Zovko nije imao niti jednu.

'Nisam još odlučio, ali ako je ovo bio oproštaj od singla, onda je dobro što je to bilo u Zagrebu', kazao je Zovko, koji namjerava prekinuti karijeru u singlu, no ne i u parovima budući da na ljestvici parova drži 72. mjesto.

Zovko je i po peti puta zaredom poražen od Hanescua, kojemu je za pobjedu bio dovoljan po jedan 'break' u svakom setu.

'Moram samo naći stalnog partnera, vjerojatno će to biti ili Srbin Vemić ili Slovak Mertinak', kazao je Zovko, koji je u utorak u Zagrebu izgubio i u paru sa Marinom Čilićem.

Nakon Zovka od turnira se je oprostio još jedan hrvatski predstavnik Roko Karanušić. Njega je svladao četvrti nositelj turnira Francuz Paul Henri Mathieu 6:7 (6), 6:1, 7:6 (3) za dva sata i 17 minuta.