USUSRET EURU

Bukić: Medalja u Zagrebu je imperativ

22.08.2010 u 23:06

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić je izjavio kako je imperativ hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu u vaterpolu u Zagrebu osvajanje medalje, te da on intimno priželjkuje zlatno odličje.

'Intimno znam da smo mi Hrvati zadovoljni samo sa zlatom. To je ono što bi nas potpuno zadovoljilo,' izjavio je Bukić večeras novinarima u Splitu nakon revijalne vaterpolske utakmice momčadi Slatkih i Slanih sastavljenih od proslavljenih hrvatskih vaterpolista-veterana, a koja je bila posvećena promociji predstojećeg Europskog prvenstva u Zagrebu.

Bukić je upozorio kako treba biti realan jer je konkurencija iznimno jaka - nastupaju europski prvaci Crnogorci, svjetski prvaci Srbi i olimpijski prvaci Mađari, a osim njih, po Bukiću, za medalje će konkurirati još i reprezentacije Hrvatske i Španjolske.

'Uspjeh bi bio da se Hrvatska reprezentacija bori za medalje, a veliki uspjeh je igrati finale,' kazao je Bukić.

On je pritom istaknuo kako ne želi stvarati opterećenje da se mora osvojiti zlato, ali, kako je rekao, 'imperativ je igrati i u Zagrebu osvojiti medalju.'

Bukić je najavio da će na predstojeće Europsko prvenstvo kao gosti biti pozvani svi živući hrvatski vaterpolisti koji su na međunarodnim natjecanjima osvajali medalje.

'Promovirat ćemo i knjigu 'Stoljeće Hrvatskog vaterpola' tako da će i gosti iz LENE i FINE vidjeti što je hrvatski vaterpolo i tko su njegovi istaknuti pojedinci kroz povijest,' kazao je Bukić.