SPEKTAKL U POREČU

RK Zagreb u finalu protiv Gummersbacha

21.08.2010 u 11:46

Bionic
Reading

Drugi turnirski dan porečkog rukometnog kupa otvoren je susretom između slovenskog Cimosa i njemačkog Melsungena. Koperski Cimos, koji je donedavno trenirao Matjaž Tominec, pobijedio je na parketu Žatike njegove dečke. Doduše, vrlo tijesno s dva gola razlike. Obje ekipe bile su u prvom poluvremenu vrlo izjednačene te su se žilavo borile do samog kraja. Cimosu je ipak u zadnjih nekoliko minuta igre pošlo za rukom zadržati dva gola prednosti

Nakon što su u poslijepodnevnoj utakmici izborili pobjedu nad Melsungenom, Slovenci su ohrabreni ušli u meč s našim prvakom CO Zagrebom. Prvi gol zatresao je mrežu Kopera, a strijelac je bio, naravno, najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić. Iako su u porečkoj Žatiki igrali samo pred stotinjak gledatelja, prvaci Hrvatske pokazali su izvrsnu igru. Protivnike su nadvladali s 8 golova razlike, baš kao i u prvoj utakmici s Melsungenom, Momci Nenada Kljajića, nepobjedivi i u drugoj utakmici s rezultatom 40 : 32, ulaze danas u finalni duel s Vfl Gummerbachom koji je jučer dobio Veszprem s 35:31.

Finalna utakmica Poreč Handball cupa između dviju najjačih ekipa turnira RK CO Zagreba i Vfl Gummerbacha igra se u 15 sati, dok se u 13 sati za treće mjesto bore RK Cimos i MKB Veszprem.

Reultati:

Cimos Koper - MT Melsungen 32:30
Poreč - HC B. Silkeborg 23:33
Veszprem - Vfl Gummersbach 31:35
CO Zagreb - Cimos Koper 40:32