ATP ZAGREB

Ančić se mučio s kvalifikantom Lackom

03.02.2009 u 19:30

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Mario Ančić namučio se protiv kvalifikanta, Slovaka Lukasa Lacka u prvom kolu zagrebačkog ATP-ja. Ančić je za pobjedu trebao dva sata i 22 minute

Mario Ančić dugo se mučio u dvoboju protiv kvalifikanta Slovaka Lukasa Lacka. Ipak, uspio je nakon dva sata i 22 minute sa 6:4, 6:7 i 7:5 pobijediti Slovaka te ući u drugo kolo. Meč je imao, nogometnim rječnikom, dva poluvremena. U prvom je Ančić dominirao servisom i oduzimao početni udarac protivniku u ključnim trenucima, no pri vodstvu 6:4, 4:3 i servisu upao je u velike probleme.

Slovaka je 'breaknuo' u prvim gemovima prvog i drugog seta, dok je u svojih prvih osam servis gemova izgubio samo dva poena. Kada se očekivalo rutinirano privođenje meča kraju, Lacko je osvojio Ančićev servis, u sljedećem gemu spasio 0:40 i u tie-breaku, nakon spašene meč lopte, izborio treći set.

U odlučujućoj dionici Ančić je tražio svoju igru, no serveri su obostrano ostali čvrsti. Pri rezultatu 5:5 Mario je čak spašavao i 0:40, no Lacko nije došao do nove odlučujuće igre. Nedostatak iskustva koštao ga je pogrešaka u posljednjem gemu i Ančić je sa 7:5 izborio drugo kolo.

'U današnjem tenisu sasvim je svejedno jeste li 30. ili 300., pogotovu u dvorani, dovoljno je da samo malo izgubite koncentraciju, a vaš protivnik i sa puno slabijim renkingom će to iskoristiti. To se meni dogodilo kod 4:2 u drugom setu i svaka čast Lacku, igrao je taktički odlično i izgledao kao tenisač puno bolji od svog renkinga. Uostalom, ljudi su platili skupe ulaznice, pa je bio red da vide i duži meč. A ja možda iz ovoga izvučem i nešto dobroga, sad sam se već navikao na podlogu', našalio se nakraju Mario Ančić, koji je dvoboj završio sa 20 as servisa i tri od devet iskorištenih lopti za obrat.

Ančića u drugom kolu očekuje Rus Teimuraz Gabašvili kojeg je prošle godine pobijedio na turniru u Marseilleu.

'Protiv njega ću morati igrati puno bolje ako planiram u četvrtfinale. Prvenstveno, više izlaziti na mrežu, jer on je momak koji u igri i nema slabih strana i kojega se mora napasti'.