POREČ HANDBALL CUP 2010

Europska rukometna elita stiže u Poreč

17.08.2010 u 14:46

Bionic
Reading

Porečki rukometni klub i RK Croatia osiguranje Zagreb domaćini su drugog međunarodnog rukometnog turnira koji se pod nazivom Poreč handball cup 2010. održava od 19. do 21. kolovoza u sportskoj dvorani Žatika

Turnir ugošćuje sedam ponajboljih europskih rukometnih ekipa, pa će tako tijekom ovogodišnjeg trodnevnog izdanja ljubitelji rukometa moći pogledati 12 vrhunskih utakmica. Osim domaćina, prvoligaša RK Poreč i prvaka Hrvatske RK CO Zagreb, predvođenog najboljim igračem svih vremena Ivanom Balićem, u Poreč stižu prošlogodišnji pobjednici Europskog kupa Vfl Gummerscbach, viceprvak Danske HC Bjerringbro Silkeborg, mađarski prvaci MKB Veszprem KC, viceprvak Slovenije koparski RK Cimos te njemački MT Melsungen.

Prva utakmica, između Bjerringbro Silkberga i Veszprema, na rasporedu je u četvrtak već u 10 sati. Ekipe su raspoređene u dvije skupine te se igra po principu 'svi sa svima'. Drugi rukometni dan u Žatiki počinje u 15 sati susretom koparskog Cimosa i njemačkog Melsungena. Dnevne ulaznice već su u prodaji po cijeni od trideset kuna, a susret dviju najuspješnijih ekipa porečkog rukometnog kupa moći će se iz Žatike pratiti i na malim ekranima na HRT-u u subotu u 15 sati.