FED CUP

Ždrijeb Hrvaticama donio Estonke i Bugarke

03.02.2009 u 13:49

Bionic
Reading

Suparnice hrvatskim tenisačicama u skupini na turniru Fed Cupa Grupe 1 koji se ovog tjedna igra u Estoniji bit će domaći sastav i reprezentacija Bugarske

Ždrijeb u Tallinnu Hrvatskoj je donio Estoniju i Bugarsku.

'Tu smo da pokušamo zadržati sadašnji status. Mislim da je realno da to i napravimo, iako je u Tallinnu nekoliko doista vrlo jakih reprezentacija', prokomentirao je izbornik Goran Prpić.

Hrvatsku u Estoniji zastupaju Jelena Kostanić-Tošić (101. na WTA listi), Sanda Mamić (198), Petra Martić (207) i Ana Vrljić (218). Za Estoniju su u konkurenciji Kaia Kanepi (24), Maret Ani (109) i Margit Ruutel (180), a za Bugarsku Cvetana Pironkova (46), Elica Kostova (404), Dalia Zafirova (641) i Martina Gledačeva (957).

U Tallinnu nastupa 15 reprezentacija raspodijeljenih u četiri skupine, a grupa u kojoj je Hrvatska jedina ima tri člana (ostale imaju po četiri). Prvoplasirani sastavi izborit će plasman u polufinale, a pobjednici tih susreta plasirat će se u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II Fed Cupa.

Posljednje plasirani sastavi iz svake od četiri skupine ići će u razigravanje, a dva poražena iz tih susreta ispast će u Grupu II za 2010. godinu.