SREBRO NA SVJETSKOM KUPU

Srbija deklasirala hrvatske vaterpoliste

01.08.2010 u 18:43

Bionic
Reading

Nakon što su na početku ovoga turnira izabranici Ratka Rudića prekinuli niz od četiri uzastopna poraza od Srbije, u finalu su istočni susjedi lakoćom uzvratili i rezultatom 13:7 (4:0, 2:3, 5:3, 2:1) došli do novoga zlata

Prva dva gola u Pavićevu mrežu spremio je Gocić, lijepim šutevima priključio mu se i Prlainović i već nakon prve četvrtine Srbi su vodili s visokih 4:0. Hrvatska se u drugoj dionici donekle vratila i na veliki odmor otišla sa zaostatkom 6:3, no u nastavku je krenula nova kanonada i vodstvo Srba od 10:4 zapravo je značilo kraj nadanja za zlatnu medalju u Oradei.

Povratka nije bilo, a u lošoj predstavi Hrvata ističe se posebno propusna obrana s igračem manje u bazenu. Naime,  Srbi su iskoristili svih osam situacija s brojčanom prednošću. S druge strane iskorištene su samo tri od dvanaest prilika s igračem više i tu priča zapravo završava.

Gocić, Udovičić i Prlainović su sa po tri gola predvodili protivnike, dok je najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio Sandro Sukno, također trostruki strijelac. Bušlje je zabio dva, Karač i Barać po jedan, a tradicionalno efikasni Miho Bošković ostao je bez napadačkog učinka. Sukno se s dobrim učinkom probio na čelo ljestvice strijelaca i pimio je posebnu nagradu od Fine. Najbolji vratar je Srbin Soro, a najbolji igrač njegov suigrač Udovičić.

Srbi su tako ujedinili zlata sa SP-a i nedavne pobjede u Svjetskoj ligi i Svjetskom kupu, a slijedi europsko prvenstvo koje krajem kolovoza počinje u Zagrebu.

U susretu za treće mjesto Španjolci su svladali SAD.