KAKVA SRAMOTA

Suspendirana čitava hrvatska odbojka

21.07.2010 u 22:03

Bionic
Reading

Tragično loše vođenje hrvatske odbojke dozlogrdilo je čelnicima europske organizacije CEV koja je HOS-u poslala dopis u kojemu ih obavještava o suspenziji svih hrvatskih klubova, reprezentacija i činovnika u međunarodnim organima

Priča o gnjilom ustroju u hrvatskoj odbojci traje godinama, a ta hrvatska sportska sramota dobila je i očekivani epilog. U savez, koji je pod stečajnim postupkom, došla je odluka s vrha u kojoj stoji da zbog financijskih dugovanja na snagu stupa međunarodna suspenzija svih hrvatskih klubova i reprezentacija za novu sezonu te da se hrvatskim predstavnicima i savezu zabranjuje rad u međunarodnim odbojkaškim tijelima.

'Meni nitko ništa nije javio. Što da kažem? Zakazali smo prozivku i pripreme za dvoboje protiv Belgije o kojima bi nam ovisio odlazak na EP. Bila bi prava šteta da ova generacija odbojkašica izgubi kontinuitet izlaska na velika natjecanja, a da o ukupnoj šteti za hrvatsku odbojku i ne govorim', rekao je za Jutarnji list izbornik ženske reprezentacije Miroslav Aksentijević.

Na međunarodnu scenu neće moći niti najljepša zagrebačka priča prošloga proljeća, zagrebačka Mladost, koja je uspjela sanirati dugove i pripremiti se za nove izazove, ali uzalud. Niti riječki KVIG neće braniti visoka lanjska dostignuća, čini se da hrvatska odbojka tek sada zaranja prema dnu, iako se činilo da je već godinama zakopana u mulj od kojega goreg nema.

Iz saveza su poslali žalbu CEV-u, a o ovom neugodnom slučaju raspravljat će se i na sjednici HOO-a koja je na rasporedu u četvrtak.