FABRIZIO WERDUM

Neću borbu za naslov, nego revanš s Fjodorom!

18.07.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Nakon što je u lipnju senzacionalno prekinuo desetoljetni pobjednički niz Fjodora Jemjeljanenka, brazilski borac objavio je da ga revanš protiv najvećeg svih vremena zanima više od meča za Strikeforceov naslov protiv Alistaira Overeema

'Upravo sam pobijedio najboljeg na svijetu i nema potrebe da se opet ogledam s Overeemom. Ne bi to bio dobar marketinški potez, mada Overeem drži Strikeforceov pojas svjetskog prvaka. Na vrhu sam, a trebam se boriti s momkom kojeg sam pobijedio 2006?', retorički se pita Werdum, koji želi potvrditi svoju pobjedu nad Jemjeljanenkom, i to prema vlastitim riječima - u Rusiji!

Veliki MMA događaji dosad se u Rusiji nisu organizirali, pa je veliku većinu svojih mečeva - posebno na vrhuncu karijere – Fjodor odradio u Japanu i SAD-u.

Međutim, u križaljkama američkog Strikeforcea i Fjodorove organizacije M1 (dosad su radili koprodukciju) stvorio se složeni koloplet interesa. Ruski velikan po ugovoru mora odraditi još samo jednu borbu, a nakon nje bi mogao i u mirovinu. Bilo je tempirano da njegov zadnji ugovoreni meč bude okršaj za Strikeforceov naslov protiv Nizozemca Overeema, i to u SAD-u, gdje se ova organizacija iz petnih žila trudi probiti na tržište i osujetiti monopol UFC-a.

Problem broj jedan: nakon šokantnog poraza od Werduma, ne bi li bilo nečasno i kompromitirajuće dati priliku za Strikeforceov naslov borcu koji je svoj zadnji meč glatko izgubio, a ne pobjedniku tog okršaja?

Problem broj dva: brazilski velemajstor 'džije', koji je odjednom uletio u žižu MMA javnosti, ni ne želi njihov meč za naslov, nego želi opet Fjodora, i to na nikad viđenom spektaklu u Rusiji!

Poznato je da se Jemjeljanenko i njegov tim nadaju revanšu s Werdumom, no pregovaračke pozicije sa Strikeforceom sada bi im mogle biti vrlo oslabljene. Piše se također da bi Werdum mogao na operaciju lakta, što bi ga udaljilo iz ringa do iduće godine.

Stoga je izglednije da će kao idućeg suparnika Jemjeljanenku Strikeforce ipak ponuditi Alistaira Overeema, ili pak Antonija 'Bigfoot' Silvu, ili čak veterana Pridea Sergeja Haritonova, nekad cijenjenog ruskog borca koji nakon dosta godina s nedosta akcije u ringu traži povratak na veliku scenu.