A SADA - DERBI

Đoković: Nervozan sam, Marin je sam vrh tenisa

10.07.2010 u 22:36

Bionic
Reading

Trening srpskih tenisača u Splitu obilježila je sjajna atmosfera kojom je dominirao njihov 'kralj' Novak Đoković. Smijao se, pjevao, bodrio suigrače, popričao s lokalnom ljepoticom i sve to ukomponirao u profesionalno odrađeno vježbanje

Nakon treninga Đoković je porazgovarao s hrvatskim igračima, a vremena je našao i za kratak intervju. Ne da nije morao, već to velike teniske zvijezde gotovo nikada ne rade.

'Mi smo već u prvom kolu protiv SAD-a svoju prvu barijeru probili. Nagodine se nećemo boriti za ostanak i to je naš najveći uspjeh ikada. Sada je pred nama novi veliki cilj i sigurno neće biti lako. Možda se izvana činim mirnim, ali iznutra to nije ni približno tako', počeo je razgovor za tportal drugi tenisač svijeta.

Najočekivaniji meč vikenda slijedi u otvaranju nedjeljnog programa. Dvoboj prvih reketa svojih zemalja, Đoković na Čilića.

'Marin je odigrao sjajan meč protiv Viktora u petak, bio je na najboljoj razini kada se lomio dvoboj i dokazao da je jedan od najboljih igrača svijeta. Taj meč će odlučivati i teško je suzbiti nervozu uoči takvog dvoboja.'

U petak je prošao vatreno splitsko krštenje i uspio ostati miran, u drugom dvoboju bi mu trebalo biti lakše.

'Adaptirao sam se na uvjete i na atmosferu, ali mi se koncentriramo samo na stvari na koje možemo utjecati. Pričao sam s Prpićem i igračima i svi se slažemo da je važno da se s obje strane međusobno poštujemo i da si pomažemo.'

To će svatko reći, ali Ljubo i Nole su u petak dokazali da nije riječ o kurtoaziji. U kriznim trenucima meča, kada su zbog specifičnih uvjeta bili na rubu živaca, međusobno su si pružali ruku i sportskim potezima do velike mjere anulirali vanjske utjecaje.

'Je, nije to gluma. Pa nećemo sutra umrijeti, i dalje ćemo igrati i na turnirima i za svoje države i kroz sve to trebamo ostati ljudi i prijatelji. Sport treba spajati, među nama će tako i biti.'

Tiha većina na tribinama to je na kraju dvoboja prepoznala i dugim srdačnim pljeskom pozdravila velikog igrača i čovjeka.

'Lijepo su me ispratili i to mi u ovim okolnostima puno znači. Tu lijepu gestu ću rado pamtiti.'

Đoković i Čilić svoj će dvoboj u Splitu započeti u podne, nakon njih će, nadajmo se, u odlučujućem ogledu snage odmjeriti Ljubičić i Troicki.