VRUĆE U SPLITU

Đoković pokvario Ljubin povratak

09.07.2010 u 16:33

Bionic
Reading

Nakon prvog meča četvrtfinalnog Davis cup okršaja između Hrvatske i Srbije splitska publika nije dočekala željeno iznenađenje. Drugi igrač svijeta Novak Đoković rezultatom 7:6(3), 6:4, 6:1 bio bolji od povratnika u hrvatsku vrstu Ivana Ljubičića

Teniska reprezentacija nakon sezone u kojoj je osvojil trofej prvi se put vratila u Split, a trodnevni program su otvorili tadašnji heroj Ljubičić i Novak Đoković koji je prije tjedan dana igrao polufinale Wimbledona.

Unatoč najavama organizatora kako je dvorana gotovo rasprodana, u Spaladimu areni popunjena je bila tek trećina od kapaciteta koji iznosi 12.000 gledatelja. Napravili su snažan pritisak na goste, ali tenis je sport u kojemu pritisak obavezno stvara nervozu kod svih takmaca.

Krajem prvog seta, kada je izgubio prednost breaka, u jednom se trenutku učinilo da će Đoković 'puknuti'. Stojički je trpio južnoameričku atmosferu s balkanskim primjesama, a tada mu je uskočio prijatelj Ljubičić koji je apelirao na gledatelje da smire tenzije.

Prvi set su obilježile nebrojene Ljubičićeve pogreške i sjajan Đokovićev volej u ključnom poenu tie breaka, a drugi je odlučen u završnici kada je Ljubičić ispustio 30:0 i izgbio servis. Za istaknuti je situacija u zadnjem gemu drugog seta. Đoković je bacio loptu na servis, a na tribini je netko puhnuo u zviždaljku. Servis je bio dbar, a Ljubo nije ni trepnuo i samo je nemoćno bacio reket na pod. Sudac je dosudio poen za Srbiju, ali Novak je pozvao Ljubičića da ponove poen i zradio dugi pljesak splitske publike koja ga nakon toga više nije 'imala na zubu'. Nakon pobjede je pozdravio publiku koja ga je ispratila zasluženim pljeskom.

Nervoza povratnika, loš postotak prvog servisa, visoke tenzije, možda podloga, možda leđa...a sigurno vrlo solidno izdanje renomiranog protivnika treći set učinile su nezanimljivim. Ljubičić je opet počeo promašivati u serijama i Đoković je rutinski uzeo ponuđeno za vodstvo gostiju od 1:0.

Program će se nastaviti dvobojem Čilića i Troickog u kojemu se prvi hrvatski reket suočava s imperativom pobjede obzirom na veliku prednost Srba u igri parova.