ZLATNA NA 100 METARA

Najbrža Jamajčanka pala na doping

09.07.2010 u 09:49

Bionic
Reading

Međunarodni atletski savez (IAAF) suspendirao je olimpijsku i svjetsku prvakinju na 100 metara Jamajčanku Shelly-Ann Fraser zbog dopinga

Fraser je testirana na mitingu Dijamantne lige u Šangaju, a u njezinom uzorku je pronađeno zabranjeno sredstvo oksikodon. Jamajčanka je u obrazloženju navela da je oksikodon bio u lijeku protiv bolova koji je uzimala zbog zubobolje, a taj lijek je njezina ekipa zaboravila prijaviti organizatorima. Fraser je tabletu uzela neposredno prije nastupa, a tvrdi da joj to nikako nije pomoglo, već je zapravo odmoglo u ostvarivanju boljeg rezultata.

'Taj lijek djeluje kao svi protiv bolova, a to znači da osobu umrtvi i smiruje. Kako to može pomoći bilo kojem atletičaru, pogotovu sprinteru? Radi se jednostavno o velikoj grešci njezina liječnika koji lijek nije prijavio', kazao je šef medicinske službe Jamajčanskog atletskog saveza.

Fraser uskoro očekuje saslušanje pred anti-doping komisijom, a ukoliko joj se potvrdi krivnja, bit će kažnjena s dvije godine nenastupanja.