SVE ZA DJECU

Goranu pobjeda u meču punom šarma i dobrote

08.07.2010 u 21:06

Bionic
Reading

Dubrovački Stradun bio je domaćin ekshibicije u kojoj su igrale dvije velike legende svjetskog tenisa - naš Goran Ivanišević i Amerikanac John McEnroe. Sav prihod s ovog meča, a prikupljeno je oko milijun kuna, ide u humanitarne svrhe, za obnovu dječjeg odjela dubrovačke Opće bolnice, a gledatelji u Dubrovniku uživali su u lijepim potezima tenisača. Na kraju su i slavili s Goranom koji je bio bolji sa 6:3, 4:6, 10:6

Dan uoči splitskog okršaja između Hrvatske i Srbije u Davis cupu, Dubrovnik je ugostio dvije legende svjetskog tenisa, našeg Gorana Ivaniševića i Amerikanca Johna McEnroea. Njih su dvojica još prije meča odradila puno posla. Na Pilama su otvorili aukciju. Kip koji je za projekt Let's Du it izradio kipar Ivan Tokić predstavlja kameno- drvenu instalaciju u formi fotelje i televizijskog prijamnika, a početna cijena mu je 100 tisuća kuna. U dovršetku klesanja kipa simbolično su pomogli i McEnroe i Ivanišević. Iznos koji kip dosegne ide u dobrotvorne svrhe, za uređenje dječjeg odjela dubrovačke bolnice.

Potom su, iza 18 sati istrčali na teniski teren, smješten u srcu Dubrovnika i na najpoznatijoj ulici, Stradunu. A prvi gem na ekskluzivnoj lokaciji otvorio je 12 godina stariji McEnroe. A Ivanišević mu ga je odmah oduzeo. Naravno, nije moglo bez Johnove primjedbe sucu. I bacanja reketa. Zec je, bez obzira na 'penziju', pokazao da je još uvijek u dobroj formi, što je bilo vidljivo i na servisu, ali i na rezultatu. Uslijedio je pravi teniski okršaj nekad velikih igrača, a to znači s puno lijepih poteza, ali i zabave za okupljene. Gađao je Goran i 'švercere' na zvonicima, ali i golubove koji su im remetili koncentraciju. No protiv dubrovačkih zvona nisu mogli. Goran je dobio prvi set, s još jednim breakom, sa 6:3.


U drugom setu McEnroe je preuzeo Goranovu ulogu. Ali ne po vođenju igre, već po bacanju reketa. Shvativši da je to sve zabava, Goran je ipak malo popustio te u dva navrata 'povukao' reket, a McEnroe je uspio držati rezultatsku neizvjesnost. na kraju dobio je drugi set, a obojica su još jednom pružila atraktivna prebacivanja i dodavanja na mreži.

O pobjedniku ovog meča, iako je to možda bilo i najmanje važno, odlučivao je tie-break. Goran je uspio pri rezultatu 3:2 napraviti mini-break, a John se zato utješio gutljajem piva. To jest, ne jednim, a doping mu je pomogao da odmah lupi as. Shvatio je Goran da se i on mora nešto popiti, nategnuo je pivo i opalio - as. Zafrkancija je nastavljena, a sve na radost okupljenih. Goran je stigao do tri meč-lopte. Prvu je iskoristio i dobio meč sa 6:3, 4:6, 10:6. Na veselje svih, a ponajprije malih bolesnika opće bolnice, kojima će prikupljeni novac osigurati ljepše i ugodnije liječenje.

Ovaj spektakl na jedinstvenom prostoru okupio je oko tisuću gledatelja, a sav prihod od prodaje ulaznica, koje su koštale po 1.000 kuna, za ovaj humanitarni meč namijenjen je obnovi dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku.

Po završetku teniskog spektakla okupljenima su se obratili sudionici John McEnroe, Goran Ivanišević kojima su uručeni prigodni pokloni statute dubrovačkog zaštitnika Sv. Vlaha. Okupljene ispred Kneževa dvora pozdravili su i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, a simbolično se na svemu zahvalio ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Branko Bazdan.