ISPOD ZIDINA KREMLJA

X-Fightersi oduševili na moskovskom trgu

28.06.2010 u 13:44

Bionic
Reading

Na Crvenome trgu u Moskvi u subotu je navečer pred 40.000 gledatelja održano natjecanje Red Bull X-Fighters. Ispod zidina Kremlja svoje je umijeće prikazalo 12 najboljih svjetskih FMX vozača, a najbolji je bio mladi Novozelanđanin Levi Sherwood koji je u finalnom dvoboju pobijedio Amerikanca Natea Adamsa

Crveni trg bio je prekriven zemljom dopremljenom u čak 250 kamiona te pretvoren u FMX stazu dostojnu najboljih svjetskih vozača. Na moskovskoj je vrućoj premijeri Svjetske serije Red-Bull X-Fighters, gdje je temperatura dostizala 35 stupnjeva Celzijusa, najbolji bio 18-godišnji Novozelanđanin Levi Sherwood koji je prokomentirao pobjedu rekavši:

'Ova je zahtjevna staza bila savršena za mene. Ovaj će dan ostati zapamćen.'

Samo nekoliko metara dalje od istočnih zidina Kremlja, FMX krema spektakularnim je skokovima i okretima užarila atmosferu na moskovskome glavnom trgu. Gledalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta. 'Pritisak je bio golem. Staza je bila teška, a vrućina je svima zadavala muke', komentirao je drugoplasirani Nate Adams, dodajući: 'Nevjerojatan je osjećaj izvoditi vratolomije na ovome trgu. U svojoj bih domovini usporedio to sa skokovima u vrtu Bijele kuće!'

U ukupnom je poretku vodstvo zadržao Andre Villa koji je natjecanje u Moskvi završio na trećem mjestu. Australac Robbie Maddison, poznat po tome što je preskočio londonski Tower Bridge i Korintski kanal, u Moskvi se nije uspio plasirati u polufinale te je završio na petome mjestu. Četvrti je bio Japanac Eigo Sato koji je u polufinalnom dvoboju poražen od Natea Adamsa.

Povratnici Dany Torres (Španjolska) i Mat Rebaud (Švicarska) u Moskvi nisu mogli držati korak s najboljima, jer ozljede su ipak ostavile traga na njihovoj formi. Torres je završio na šestom, a Rebaud na desetom mjestu.

Sljedeća postaja turneje Red Bull X-Fighters je Madrid 22. i 23. srpnja.

Red Bull X-Fighters World Tour Moskva - postolje:
1. Levi Sherwood (Novi Zeland)
2. Nate Adams (SAD)
3. Andre Villa (Norveška)

Ukupni poredak (nakon trećeg od šest natjecanja Svjetske serije)
1. Andre Villa 245 bodova
2. Nate Adams 225
3. Levi Sherwood 175
4. Robbie Maddison 165