ORGANIZATORI SE POTRUDILI

Davidenko, Ferrero, Ljubičić, Karlović i Ančić u Umagu

17.06.2010 u 12:53

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena u Umagu će se naći gotovo svi najbolji hrvatski tenisači, a s četiri igrača među 20 najboljih na svijetu Umag je jači od turnira u Gstaadu i Los Angelesu, koji se igraju u istom terminu od 26. srpnja do 1. kolovoza

Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i po prvi puta u Umagu Mario Ančić potvrdili su svoj nastup, kao i prošlogodišnji pobjednik i peti igrač svijeta Rus Nikolaj Davidenko, bivši broj jedan na ATP ljestvici Španjolac Juan Carlos Ferrero i Austrijanac Juergen Melzer, koji je u odličnoj formi.

'Ostvarili smo gotovo sve svoje zadane ciljeve za 21. izdanje ATP Studena Croatia Open u Umagu jer smo, unato lošoj gospodarskoj situaciji i recesiji, zadržali sponzore, a igrački smo puno jači, pogotovu što se tiče hrvatskih igrača. Ljubičić, Karlović i Ančić dolaze u Umag, a nedostaje jedino najbolji Marin Čilić, kojemu se igranje na zemljanim terenima ne uklapa u planove nakon Wimbledona, iako mala nada za njegov nastup još uvijek postoji', kazao je novi direktor turnira Vanja Božičković.

Osim navedenih, na jedini hrvatski zemljani ATP turnir dolaze i Argentinac Juan Ignacio Chela, Nijemac Phillip Petzschner, prošlogodišnji polufinalist Talijan Andreas Sepppi, pa njegov sunarodnjak Fabio Fognini, Ukrajinac Serhij Stahovski i drugi. Jedna od pozivnica organizatora otišla je Ančiću, a preostale dvije još čekaju vlasnika. Jedna od njih sigurno će otići višestrukom pobjedniku Umaga Španjolcu Carlosu Moyi, ukoliko bude zdrav, a druga navjerojatnije jednom od mladih hrvatskih tenisača.

Uz sportski dio, ATP turnir u Umagu neizostavno i ove godine pruža i vrhunske zabavne sadržaje, a turnir se otvara koncertom Tonija Cetinskog na staionu Stella Maris.