Ostali sportovi NEUGODAN DOČEK

Mirku Filipoviću Kanađani prijetili deportacijom

Mirko Filipović zamalo nije nastupio na UFC-ovom turniru u Vancouveru. Dapače, Kanađane je zanimala Mirkova vojno-policijska prošlost pa mu je čak prijetila deportacija

Najbolji hrvatski borac nemalo se iznenadio po dolasku u Vancouver. Dočekali su ga službenici Imigracijskog ureda te na kraju zadržali njegovu putovnicu sve do odlaska iz Kanade. Razlog? Njegova vojno-policijska prošlost.

'Prvi dan zadržali su me četiri sata, a sutradan još dva. Premda nisu bili zadovoljni mojim odgovorima, pustili su me da prespavam u gradu, u hotelu, i zatražili da razmislim o postavljenim pitanjima. Prijetila mi je deportacija, no diglo se hrvatsko veleposlanstvo, konzul je hitno doputovao iz Otawe, a UFC je angažirao najboljeg odvjetnika za imigracijska pitanja. Oni su očito znali što će se dogoditi, jer me odvjetnik dočekao po slijetanju u zračnu luku', kazao je Filipović za Večernji list.

Prema njegovim riječima, Kanađani su se raspitivali o njegovom vojnom roku te ga ispitivali je li sudjelovao u mučenju civila.

'Pitali su me jesam li sudjelovao u mučenju civila, raspitivali se za imena zapovjednika vodova i taktičkih zapovjednika. Raspitivali su se i za moje aktivnosti u Antiterorističkoj jedinici Lučko gdje sam se zaposlio tek nekoliko godina poslije rata. Dali su mi neki popis imena da ga potvrdim, no nisam to učinio. Nikog nisam imenovao, jer to je ipak stvar dostojanstva i načela. Rekao sam da sam se, ako je to cijena, spreman vratiti kući. Mogli su sa mnom raditi što su htjeli, no ipak su me pustili da se borim', završio je Filipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku