SPEKTAKL U VANCOUVERU

Cro Cop ugušio Barryja za kraj u UFC-u

13.06.2010 u 08:24

Bionic
Reading

Mirko Filipović oprostio se od karijere u UFC-u pobjedom protiv Amerikanca Patricka Barryja nakon što ga je svladao gušenjem u trećoj rundi

U prvoj rundi Barry je dva puta zahvatio desnim krošeom našeg borca koji završio na podu. No, nije želio napasti suparnika na podu, pa se Mirko vrlo brzo vraćao u stajaću poziciju. Bilo je tu i dosta obostranog respekta.

Druga runda donijela je puno agresivnijeg Cro Copa, iako je imao zatvoreno lijevo oko. Pokušavao je Mirko high-kickova, low-kickovima, no najviše štete Barryju je nanio boksačkim serijama. Bio je dominantniji u parteru, ali ušlo se u treću rundu.

Pri samom kraju treće runde Cro Cop je Amerikanca uspio uhvatiti u poziciju za gušenje, a Barry je morao predati. Nakon prve izgubljene runde Mirko je tako zasluženo došao do pobjede kojojm se oprostio od UFC fanova.

'Dva puta me dobro pogodio, a drugi put je bilo gadno. Nekoliko sam sekundi vidio dvostruko. Na kraju se otvorio, dao mi je priliku i ugušio sam ga. Pozdrav svim Hrvatima i gledateljima! Sretan sam jer naporno sam trenirao', rekao je Filipović nakon borbe.

Inače, uoči same borbe, Mirkov prijatelj i stručnjak za slobodnu borbu, Slaven Vujić, najavio je kraj karijere Cro Copa u UFC-u.