BEZ IZGUBLJENOG SETA

Nadal peti put kralj Roland Garrosa

06.06.2010 u 17:55

Bionic
Reading

Daleko lakše nego što se očekivalo Španjolac Rafael Nadal je u finalu Roland Garrosa pobijedio Šveđanina Robina Soderlinga 6:4, 6:2, 6:4 osvojivši peti put u karijeri pariški 'grand slam'

Rafael Nadal je vratio prijestolje u Roland Garrosu koje je izgubio prošle godine kada ga je u osmini finala svladao upravo Robin Soderling. Prije toga je Španjolac bio vladar četiri sezone. Sada je protiv Šveđanina stigao do svoje pete titule na pariškoj zemlji te se približio Björnu Borgu koji je u Open eri najviše puta (6) osvajao drugi 'grand slam' sezone. Nadal je tek prije nekoliko dana navršio 24 godine pa Borg uopće nije nedostižan.

Do novog finala kralj zemlje stigao je bez izgubljenog seta, a 'mrvice' nije dao ni Soderlingu koji je drugu godine uzastopce poražen u posljednjem meču Roland Garrosa. Mala utjeha mu može biti 560 tisuća eura, dok je pobjednik pokupio dvostruko više.

Što se tiče meča, imao je Šveđanin svoje prilike, ali ni jednom nije uspio oduzeti servis Španjolcu. U najvažnijim trenucima Soderling je ili griješio ili je njegov suparnik odigrao fantastično. Po jedan break u prvom i trećem setu te dva u drugom bili su dovoljni Nadalu da završi posao za dva sata i 18 minuta – 6:4, 6:2, 6:4.

U 2010. Nadal ima na zemlji 22-0, a od ponedjeljka će opet biti prvi igrač na ATP ljestvici.