LEGENDA MEĐU VRATNICAMA

Dominik Hašek pod stare dane došao u Rusiju

02.06.2010 u 12:51

Bionic
Reading

Jedan od najvećih vratara u hokeju na ledu svih vremena, Čeh Dominik Hašek usprkos dobi od 45 godina nastavit će karijeru i to u drugoj najjačoj ligi na svijetu, ruskoj KHL. Vodstvo Spartaka iz Moskve najavilo je posebnu konferenciju za novinare u ponedjeljak na kojoj će i službeno predstaviti Hašeka kao svog novog člana

Hašek je prošle sezone branio za momčad Pardubica u svojoj rodnoj Češkoj gdje je stigao nakon jednogodišnje pauze, te joj pomogao u osvajanju naslova prvaka. Američko-kanadsku profesionalnu NHL ligu napustio je 2008. godine kao osvajač Stanley Cupa s Detroit Red Wingsima.

Hašek je svoje najbolje predstave pružio kao član Buffalo Sabresa kada je dvije godine zaredom (1997, 1998) proglašavan najkorisnijim igračem NHL lige, a u razdoblju od 1994. do 2001. godine čak je šest puta proglašavan najboljim vratarem lige. Na ZOI 1998. u Naganu bio je najzaslužniji za zlatnu medalju svoje reprezentacije na prvom olimpijskom turniru na kojemu su nastupali svi najbolji hokejaši svijeta.

'Znam da bi u Pardubicama željeli da ostanem još jednu godinu, ali želim novi izazov. Stručnjaci kažu da je KHL najjača liga u Europi, pa se želim iskušati i u njoj,' rekao je Hašek.

U KHL-u osim ruskih klubova igraju i najbolje momčadi iz Bjelorusije, Latvije i Kazahstana.