SENZACIONALNO

Ivica prvi skijaš svijeta, Natko na postolju

25.01.2009 u 18:01

Bionic
Reading

Pobjednik nedjeljnog slaloma u Kitzbühelu je Francuz Julien Lizeroux, a kombinacije Švicarac Silvan Zurbriggen. No, bio je to dan Ivice Kostelića koji se sedmim mjesto u slalomu i drugim u kombinaciji dokopao vodeće pozicije u Svjetskom kupu

Povijesni je dan za hrvatsko muško skijanje. Ivica Kostelić je od nedjelje prvi skijaš svijeta. To mu je omogućila sedma pozicija u slalomu te druga pozicija u kombinaciji (zbrajaju se vremena dva slaloma i subotnjeg spusta). Veliki dan upotpunio je i Natko Zrnčić-Dim koji se u kombinaciji smjestio odmah do Ivice.

Inače, u slalomu je pobijedio francuski skijaš Julien Lizeroux s vremenom 1:33.83. Njegov sunarodnjak Jean-Baptiste Grange je zaostao samo osam stotinki, a na trećem mjestu je završio Talijan Patrik Thaler sa 67 stotinki lošijim vremenom. Kostelić je od vodećeg Francuza bio sporiji za sekundu i 45 stotinki.

U kombinaciji je bio najbolji švicarski predstavnik Silvan Zurbriggen, Kostelić je zaostao 44 stotinki, a Zrnčić-Dim 2 sekunde i 98 stotinki.

'Previše sam kalkulirao, nisam mogao znati da mogu biti toliko spor. Plan je bio voziti oprezno i precizno, ali ne i ekstremno sporo. Bilo bi mi draže bilo da sam uzeo pobjedu u kombinaciji, ovako sam zapravo izgubio prvo mjesto, a ne osvojio drugo', rekao je Kostelić

U ukupnom poretku sada je prvi Ivica Kostelić sa 675 bodova, drugi je Austrijanac Benjamin Raich, koji je u nedjelju bio tragičar jer nije završio slalom, i on ima 660 bodova, a na trećem mjestu je Jean-Baptiste Grange sa 656 bodova.