BORBA ZA VRH

Nadal pobjedom smjenjuje Federera

01.06.2010 u 20:22

Bionic
Reading

Lani u ovo vrijeme Robin Soderling je izbacio Nadala u osmini finala Roland Garrosa i u finalu doživio poraz od Federera. Danas je izbacio Švicarca i svojoj lanjskoj žrtvi pružio priliku za povratak na poziciju broj jedan svjetskog tenisa

Tijekom prošlog lipnja svijet je pratio stanje oko Nadalovog koljena, neki doktori predviđali su mu kraj karijere, danas su pred njim još tri koraka do povratka na broj jedan ATP ljestvice, a prvi je sutrašnji četvrtfinale protiv Almagra. S obzirom da igra u fascinantnoj formi, dapače na turniru još nije izgubio set, može se gledati i korak dalje, gdje bi ga trebao čekati bolji iz dvoboja Đokovića i Melzera.

Za drugog finalista će se boriti Soderling i Berdych, a svi navedeni imaju jednu zajedničku osobinu - autsajderi su protiv Nadala na zemlji.

Nadal je trenutno drugi igrač svijeta sa 6880 bodova, a osvoji li turnir, sa 1820 novih će doći do 8700. Federer je trenutno na 10.030 i nakon ispadanja u četvrtfinalu u ponedjeljak će mu ostati 8390.

Čak i ako netko izbaci Nadala, Španjolac će vrh vjerojatno preuzeti nakon Wimbledona. Lani zbog ozljede nije mogao nastupiti, a Federer brani naslov i ponovno ne može popraviti svoje bodovno stanje.