SUDAR LEGENDI

Ivanišević protiv McEnroea u Dubrovniku

31.05.2010 u 16:21

Bionic
Reading

Goran Ivanišević i John McEnroe odigrat će 8. srpnja humanitarni teniski dvoboj u Dubrovniku, ispred Kneževa dvora, a sav prikupljeni novac namijenjen je obnovi dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku

Projekt su predstavili Mia Pećina, predsjednica udruge Libertas i suorganizator projekta 'Let's DU it!', naš najpoznatiji tenisač i inicijator ideje Goran Ivanišević te predstavnica turističke agencije Exclusive Croatia, izvršna direktorica Gordana Pavliša Mirjanić. Osim što ćemo imati priliku vidjeti pravi teniski spektakl, sav prikupljen novac od ovog meča namijenjen je obnovi dječjeg odjela Opće bolnice u Dubrovniku.

Mia Pećina zahvalila se Gradu Dubrovniku na pokroviteljstvu i pomoći oko organizacije cijelog događanja te predstavila projekt 'Let’s DU it!' koji će trajati od 2. do 9. srpnja i uključivati nekoliko događanja. U sklopu projekta održat će se šesti Libertas Film Festival, na kojem će se od 2. do 6. srpnja prikazati više od 90 filmova iz cijelog svijeta, uz novost dvije filmske radionice. 'Let’s DU it!' je zapravo tjedan promocije Hrvatske i Dubrovnika prema cijelom svijetu, jer uz ovakvu ekipu vrhunskih sportaša i filmskih profesionalaca zasigurno će se čitati i slušati o Dubrovniku. U sklopu projekta očekuje nas i veliki regionalni muzički dan, u suradnji s projektom Get Exited, i to na samom zatvaranju festivala 6. srpnja.

Već dan nakon završetka filmskog dijela projekta počinje teniski užitak! Dan prije glavne teniske poslastice, meča koji će se održati ispred Kneževog dvora u četvrtak, 8. srpnja, djeca Dubrovnika i regije imat će priliku učiti od najboljih. Za djecu će 7. srpnja biti organiziran Kid's Day na Lapadu gdje će Goran i John podijeliti svoja dugogodišnja iskustva s mogućim budućim asovima svjetskog tenisa.

Sudar teniskih legendi koštat će tisuću kuna, a u prodaji će se naći tek 500 karata. Ideja o meču je potekla od našeg teniskog asa još prije tri i pol godine.

'Rekao mi je da će ga žena ubiti ako ju ne dovede u Dubrovnik. Sad će biti miran neko vrijeme. Želimo ga ugostiti kako treba, mislim da će biti zadovoljan', izjavio je Ivanišević.

'Nakon što posjeti drugi najljepši grad na svijetu, bilo bi u redu da vidi i najljepši! Rekao mi je da bi volio gledati meč Hrvatske i Srbije i ja mu to želim omogućiti.'

Wimbledonski pobjednik dao je svoje mišljenje o četvrtfinalnom Davis kup meču Hrvatske i Srbije.

'Navijat ću tamo, kako da ne! Mislim da su naše šanse 60 posto. Odlučit će parovi. Oni imaju Zimonjića i tu priča staje. Nadam se da će se Mario Ančić oporaviti i da će biti u Splitu. Jako nedostaje našoj reprezentaciji, ali i svjetskom tenisu. Što se tiče Prpića, on je sjajan izbornik i tu je kraj priče. Ja sam trebao biti izbornik prije nekoliko godina, tad su se stvari malo zakomplicirale, ali to je stara priča. Ali zadovoljan sam kako sad izgleda naša reprezentacija', završio je Ivanišević.