SPUST U KITZBÜHELU

Pobjeda Defaga, Zrnčić-Dim 23., Kostelić 29.

24.01.2009 u 13:57

Bionic
Reading

Švicarac Didier Defago pobjednik je spusta Svjetskog kupa skijaša koji je održan u Kutzbühelu na legendarnom Streifu, Natko Zrnčić-Dim je zauzeo odlično 23. mjesto, dok je Ivica Kostelić osvojio 29. poziciju

Didier Defago je do treće pobjede u Svjetskom kupu i prve na najtežoj spustaškoj stazi u Svjetskom kupu došao s rezultatom 1:59.09 minuta, ostavivši iza sebe dvojicu Austrijanaca, Michaela Walchhofera (+0.17) i Klausa Kroella (+0.29).

Mladi hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim bio je na korak do senzacije. Stazu je odvozio gotovo savršeno i čak je konkurirao za jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Nakon pet prolaza je imao samo 34 stotinke sekunde zaostatka i u tom trenutku držao je četvrto mjesto. Nažalost, u samoj završnici je načinio jednu pogrešku zbog čega je pao na 23. mjesto, sa 1.80 sekunde zaostatka. Ivica Kostelić je stazu prošao bez većih pogrešaka, no zbog nešto slabije vožnje u gornjem dijelu staze sakupio je 2.50 sekundi zaostatka, što je bilo dovoljno za 29. mjesto.

Utrka ponovno nije prošla bez žrtava. Bilo je nekoliko padova, a najgore je prošao Amerikanac TJ Lanning koji je helikopterom prevezen u bolnicu. Prema prvim vijestima, teže je ozlijedio koljeno i za njega je ova sezona završila.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi i dalje vodi Austrijanac Benjamin Raich koji je danas zauzeo 12. mjesto. Raich vodi sa 660 bodova, 50 manje ima Norvežanin Aksel Lund Svindal, a treći je Švicarac Defago sa 595 bodova. Francuz Jean-Baptiste Grange je četvrti sa 576 bodova, dok je hrvatski skijaš Ivica Kostelić četvrti sa 559 bodova. Narko Zrnčić-Dim je s današnjih osam bodova skočio na 61. mjesto sa 74 boda, a Dalibor Šamšal zauzima 117. mjesto s devet bodova.

U poretku spustaša vodeću poziciju je zadržao Walchhofer sa 310 bodova, drugi je Defago (298), a treću poziciju drže Miller (275) i Kroell (275).

Treba spomenuti da se u nedjelju u Kitzbühelu vozi slalom, a vremena slaloma i subotnjeg spusta će se zbrajati tako da će se dobiti i pobjednik kombinacije, a najbliži slavlju u toj disciplini je Austrijanac Benjamin Raich.