VEĆ JE BOLJE NEGO LANI

Ljubičić lako do drugog kola Pariza

24.05.2010 u 23:01

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić je nastup na drugom Grand slamu sezone počeo sigurnom pobjedom protiv Tajvanca Lu Yen-Hsuna rezultatom 7:6 (5), 7:5, 6:3

Ivan je u dva i pol sata dugom meču izborio čak 12 prilika za break, a četiri iskorištene bile su mu sasvim dovoljne za prolaz protiv 79. igrača svijeta, koji u karijeri još nije upisao pobjedu u glavnom turniru Roland Garossa.

Prostor za napredak u nastavku turnira nekada trećeg igrača svijeta prvenstveno leži u postotku ubačenih prvih servisa, koji je večeras bio za nijansu slabiji od 50 posto. Brzina servisa ga je služila, na mreži je bio prilično siguran i retern je bio na potrebnoj razini. Samo da mu izdrže leđa koja su nedavno radila probleme.

U drugom kolu čeka ga Amerikanac Mardy Fish  koji je s 3:2 izbacio Nijemca Michaela Berrera. Ivan se s Fishom nadmetao tri puta i ima pozitivan omjer od dvije pobjede i jednog poraza.

Lani je Ivan ispao u prvom kolu i ne brani niti jedan bod, a upravo u Parizu je 2006. igrao svoj jedini polufinale Grand slam turnira u karijeri.