TOUR DOWN UNDER

Davisu 4. etapa, a Armstrong u vremenu pobjednika

23.01.2009 u 11:32

Bionic
Reading

Australski biciklist Allan Davis u petak je pobijedio u 4. etapi utrke Tour Down Under, koja je u dužini od 143 km vožena od Burnside Villagea do Angastona

Povratnik u svijet biciklizma 37-godišnji Amerikanac Lance Armstrong stigao je na cilj u glavnoj skupini vozača u vremenu pobjednika etape. Armstrong je u svim etapama završio u glavnoj skupini biciklista.

Pobjednik etape Allan Davis zadržao je vodstvo u ukupnom poretku, a slijedi njegov sunarodnjak Graeme Brown sa zaostatkom od četiri sekunde.

Lance Armstrong je na 38. mjestu sa 39 sekundi zaostatka.

'Nakon četiri etape mogu reći da je bilo puno teže negoli sam očekivao, ipak su prošle tri i pol godine od moje zadnje utrke. Sezona je dugačka, a ovo je tek početak i dobra priprema za Utrku po Kaliforniji koja me očekuje u veljači, a nakon toga Giro, i možda Tour de France', izjavio je sedmerostruki osvajač Tour de Francea, koji se vratio biciklizmu nakon pauze od tri i pol godine.

U subotu je na rasporedu peta etapa od Snapper Pointa do Willunge (148 km), a Utrka po Australiji završava u nedjelju, 25. siječnja.

Rezultati 4. etape:

1. Allan Davis (AUS) 3:29:35 sata
2. Graeme Brown (AUS) isto vrijeme
3. Jose Rojas (ŠPA) isto vrijeme
4. Stuart O'Grady (AUS) isto vrijeme
5. Mark Renshaw (AUS) isto vrijeme
47. Lance Armstrong (SAD) isto vrijeme

Ukupni poredak:
1. Allan Davis (AUS) 14:16:36 sati
2. Graeme Brown (AUS) +04
3. Stuart O'Grady (AUS) +15
4. Martin Elmiger (ŠVI) +24
5. Jose Rojas (ŠPA) +26
38. Lance Armstrong (SAD) +39