SJAJAN ZADNJI PLOV

Bambi u svom Splitu obranio europski naslov

16.05.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić na Europskom prvenstvu u klasi Finn, koje je danas završeno u Splitu, obranio je naslov europskog prvaka kojeg je osvojio prošle godine u Bugarskoj

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Britanac Edward Wright dok je treće pripalo švedskom jedriličaru Danielu Bigmarku.

U današnjem finalnom plovu, u koji se plasiralo deset jedriličara, Kljaković-Gašpić je osvojio drugo mjesto što mu je, zbog dvostrukih bodova u finalnom nadmetanju desetorice, bilo dovoljno za zlatnu medalju. Kljaković-Gašpić je nakon prvih šest kvalifikacijskih plovova, koji su završeni u subotu, zauzimao četvrto mjesto.

U današnjem finalnom plovu pobjedio je hrvatski jedriličar Mate Arapov koji je u ukupnom plasmanu zauzeo sedmo mjesto jer je u finalno jedrenje ušao kao desetoplasirani.

Treći hrvatski jedriličar, koji se uspio plasirati u finale, Marin Mišura u konačnom je poretku zauzeo peto mjesto.

Četvrto mjesto u ukupnom plasmanu osvojio je Španjolac Rafael Trujillo, šesti je bio Francuz Jonathan Lobert, osmo je mjesto pripalo Britancu Gilesu Scottu, deveto Norvežaninu Peeru Mobergu, a deseti je Francuz Thomas Le Breton.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je ukupno 97 jedriličara u klasi Finn od kojih se deset plasiralo u današnji završni plov.