POGLEDAJTE NESREĆU

Stravičan pad Švicarca Albrechta

22.01.2009 u 14:53

Bionic
Reading

Švicarski skijaš Daniel Albrecht doživio je težak pad na treningu spusta u Kitzbühelu, te je hitno helikopterom prevezen u bolnicu

Spust u Kitzbühelu se smatra najtežom utrkom u Svjetskom kupu. Mnogo je puta ta staza bila kobna za skijaše, a i ove sezone je popularni 'Streif' uzeo danak. Nesretni Švicarac Daniel Albrecht je pao pri brzini od 140 kilometara na sat, letio 50-ak metara i zatim ostao nepomično ležati na zemlji.

Liječnička pomoć mu je pružana 20-ak minuta, a nakon toga je helikopterom prevezen u lokalnu bolnicu u blizini St. Johanna. Prema prvim informacijama, 25-godišnji Albrecht ima teške ozljede glave i diše uz pomoć aparata.

Pad Švicarca bio je sličan onome koji je prošle godine doživio Amerikanac Scott Macartney. On je tada ozlijedio glavu i propustio ostatak sezone.

Inače, najbrži na današnjem treningu bio je Amerikanac Bode Miller, a slijede Austrijanac Klaus Kroell (+1,64) i Talijan Werner Heel (+1,70).

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario je 16. vrijeme (+3,12), a Natko Zrnčić Dim imao je 34. rezultat (+4,85).