NA ZEMLJI NE IDE

Karlović pružio dobar otpor, Verdasco prošao

11.05.2010 u 22:06

Bionic
Reading

U dosadašnja četiri ogleda Ivo Karlović tri je puta svladao devetog igrača svijeta Fernanda Verdasca, no u njegovom rodnom Madridu na 'njegovoj' podlozi – zemlji, nije bio favorit. Pružio je hvale vrijedan otpor sjajnom 'zemljašu', ali poražen je sa 6:7(5), 3:6

Ni uvjerljiviji poraz Karlovića ne bi bio signal za paljenje alarma, nekakav zloguki vjesnik loše forme najvišeg tenisača svijeta. Verdasco je jednostavno bolji igrač zemljane podloge i ovaj nastup u Ivi može probuditi i blagi optimizam.

U prvom setu obojica su imala po dvije break lopte, no servisi su ostali netaknuti i pristupilo se odlučujućoj, 13. igri. Verdasco je već u prvom poenu stekao veliku prednost, no Karlović se beskompromisnom igrom vratio i lijepu seriju okrunio vodstvom od 5:4. Ipak, Španjolac je ostao miran i maksimalnim rizikom iskoristio je set priliku na protivnikov servis sjajnim forhend pasingom.

Ivo je zadržao solidan postotak (70 posto) ubačenog prvog servisa i u drugom setu izgubio tek šest poena na svoj servis. Nažalost, četiri od tih šest izgubio je u šestom gemu kada je Verdasco ostvario jedini break u meču i rutinski završio posao.

U trećem gemu prvog seta Karlović je na kratko počeo šepati, 'isprobavajući ' lijevu nogu. Sudac ga je pitao je li u redu, no Ivo nije zatražio pomoć. Zabrinjavajući pokreti ponovili su se tri gema kasnije, ali do kraja meča se činilo da mu noga ne stvara pretjerane probleme. Iako je sigurno da nije bila ni u idealnom stanju.