ATP MÜNCHEN

Čilić propustio priliku za trijumf u Njemačkoj

09.05.2010 u 18:33

Bionic
Reading

Bio je to neizvjestan i izjednačen meč u kojem je ruski tenisač bio koncentriran upravo onda kad je to bilo potrebno. Marin može žaliti, igrao je dobro i pokleknuo u trenucima kad se to najmanje očekivalo

Mihail Južnji ima protiv Marina Čilića četiri od četiri. To je rezultat njihovih dosadašnjih mečeva odigranih unazad dvije, tri godine na ATP Touru. Posljednju pobjedu, za svoj šesti naslov u karijeri, Rus je ostvario u finalu ATP turnira u Münchenu u nedjelju popodne. Nakon dva sata i 51 minute Južnji je pobijedio 6:3, 4:6, 6:4.

U prvom setu servis Marina Čilića bio je očajan i naš tenisač može biti sretan što je taj dio igre završen samo s jednim breakom. Tek u posljednjih nekoliko gemova prvog seta popravio je svoju igru i to se pokazalo odlučujućim za izjednačenje na 1:1 u setovima. Marin je u tim trenucima bio evidentno bolji, 'potezao' je poput pravog 'zemljaša' unatoč tomu što mu je to bilo prvo finale na zemljanoj podlozi.

Nažlaost, u trećem setu je pokvario odličan dojam. Do 3:3 sve je izgledalo super, Marin je bez problema osvajao svoj servis, istodobno radeći velike probleme suparniku na njegov početni udarac. A onda se dogodio taj sudbonosni sedmi gem koji je Južnji dobio bez izgubljenog poena. Nažalost, to je bio Marinov servis gem.

U naredna dva servis gema Rus nije pružio Čiliću priliku za re-break. Posve zasluženo je stigao do svoje šeste turnirske pobjede (Čilić je ostao na pet) i četvrtog uzastopnog trijumfa nad najboljim hrvatskim tenisačem.