OD MINUSA U PLUS

Marin 'okrenuo' Baghdatisa i osigurao finale Münchena

08.05.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Dva sata i 15 minuta trebalo je Marinu Čiliću da i drugi put u karijeri porazi Marcona Baghdatisa. U polufinalu ATP turnira u Münchenu bio je uspješniji i pobijedio sa 3:6, 6:2, 6:3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Münchenu. On je u polufinalu svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 3:6, 6:2, 6:3 nakon dva sata i 15 minuta igre. Bio je to drugi dvoboj Čilića i Baghdatisa i druga pobjeda našeg igrača koji će u finalu igrati protiv Rusa Mihaila Južnija. Čilić i Južni dosada su se susreli tri puta i svaki je put pobijedio ruski igrač.

Prvi set nikako nije bio dobar za Marina. Postotak prvog servisa bio mu je vrlo slab, a Cipranin je to vješto koristio. Srećom, unatoč gubitku prvog seta, već u drugom Marin je znatno poboljšao svoj početni udarac. Štoviše, do svog petog servis gema nije izgubio ni jedan poen na servis, te je na kraju s dva breaka stigao do izjednačenja u setovima.

Ključni trenutak dvoboja dogodio se u osmoj igri trećega seta kada je Čilić oduzeo servis Baghdatisu nakon što je Cipranin propustio prednost od 40:0. Do tada su oba tenisača teškom mukom osvajala svoje servise, pružajući suparniku prilike za break. Na kraju, s pet uzastopnih poena Marin je stigao do novog finala.