POTVRĐENO

Puna financijska potpora HOO-a Faku i Kosteliću

06.05.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Ono što su čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora najavljivali od četvrtka su sproveli i u djelo. Osvajači odličja s prošlih Olimpijskih igara u Vancouveru, Jakov Fak i Ivica Kostelić i dalje ostaju na platnom spisku HOO-a

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora, na održanoj 14. sjednici, donijelo je dopunu odluke o produljenju roka isplate olimpijskih stipendija i ostalih financijskih sredstava osvajačima olimpijskih odličja na ZOI Vancouver, Jakovu Faku i Ivici Kosteliću.

Naime, Jakov Fak i Ivica Kostelić bili su korisnici Olimpijskog programa HOO-a od 1. siječnja 2007. godine pa do 31. ožujka 2010. godine. Sadašnjom odlukom dvojca hrvatskih olimpijaca primat će olimpijsku stipendiju u iznosu 7000 kn bruto mjesečno do usvajanja projekta za ZOI Soči, a također će imati pravo na realizaciju programa priprema i natjecanja u 2010., što po sportašu iznosi 281.535,50 kuna (sredstva su namijenjena za stipendije, pripreme i natjecanja, korištenje sportskih objekata, opremu i rekvizite, testiranja, vitaminizaciju i dopunsku prehranu, zdravstvenu skrb, osiguranje).