BOLJI AUSTRIJANAC KÖLLERER

Ančić pokleknuo u prvom kolu Münchena

04.05.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Mario Ančić poražen je u prvom kolu ATP turnira u Münchenu. Bolji od hrvatskog tenisača bio je Austrijanac Daniel Köllerer sa 7:6 (7) i 7:5 te ga u sljedećoj rundi čeka Nijemac Philipp Petzschner

Prva prepreka na BMW Openu bila je previsoka za Marija Ančića. Hrvatski predstavnik (422. na ATP ljestvici) morao je nakon dva sata i 12 minuta stisnuti ruku 106. svjetskom igraču. Bio je to njihov prvi okršaj na ATP touru.

U prvom setu je Ančić spasio tri break lopte, a zatim iskoristio jednu za prednost 2:1. Do 4:2 oba tenisača su držala svoj servis, a zatim je hrvatski predstavnik još jednom oduzeo suparnikov početni udarac. Kada je Splićanin servirao za set Austrijanac je ostao uporan te je svoju petu break loptu u setu i realizirao. No muke za Ančića tu nisu prestale, jer je u sljedeća dva gema osvojio samo jedan poen (5:5). Na kraju je odluka o prvom setu pala u tie-breaku. U igri je bilo dosta mini breakova, a više živaca i mirniju ruku je imao Köllerer, koji je iskoristio treću set loptu za 9:7 u poenima.

Drugi set nije dobro počeo za Ančića. Nakon što je u prvom gemu hrvatski tenisač jedva preživio (tri break lopte), odmah u sljedećem gemu na Splićaninov servis suparnik ga je breaknuo (1:2). Ipak, Ančić je odmah uzvratio, stigao do tri vezane break prilike od kojih je posljednju realizirao. Kod 4:3 Ančić je još jednom breaknuo Austrijanca i došao u priliku da servisom izbori treći set, ali to se nije dogodilo. Köllerer je nanizao četiri gema i zaključio meč sa 7:5.