BORBA ZA PRVU DIVIZIJU

Hrvatski ragbijaši pred vratima elite

22.04.2010 u 15:18

Bionic
Reading

Hrvatska ragbi reprezentacija u subotu će pokušati ostvariti fantastičan uspjeh, plasirati se u prvu europsku diviziju. Za taj pothvat treba svladati neugodne Nizozemce

U okviru Kupa nacija u Splitu hrvatski ragbijaši dočekat će Nizozemce kojima će pokušati uzvratiti za poraz u prvom okršaju od šest golova razlike. Ako uspiju u svom naumu, naši ragbijaši probili bi se u elitu – šest najboljih europskih reprezentacija (ne računajući šest koji igraju Kup šest nacija).

'To bi bio ogroman uspjeh, jer je poznato da je prvih šest nacija nedodirljivo, oni su svijet za sebe', rekao je tehnički direktor reprezentacije Vlado Ursić te dodao:

'Učinili smo sve da se naši reprezentativci osjećaju kao kod kuće. Momci su napaljeni, jedva čekaju subotu. Svi se nadamo najboljem.'

Kao pojačanje u hrvatsku nacionalnu vrstu pozvano je i pet igrača hrvatskog porijekla s Novog Zelanda.

Nizozemci su jedini još neporaženi u skupini.

'Prešli smo težak put, jedan dan smo se vozili autobusom zbog problema s otkazanim letovima, no i u tome ima nešto dobroga, barem smo vidjeli Europu. No nismo prošli toliki put da izgubimo utakmicu. Hrvatsku respektiramo, jaka je u obrani i na krilima', izjavio je gostujući ragbijaš Jason Knox.

Inače, Hrvatskoj treba trijumf od više od šest razlike te bilo kakva pobjeda u posljednjoj utakmici skupine protiv Švedske u Enkopingu (1. svibnja) da bi završila kao prva i otišla u prvu diviziju.

Redoslijed: Nizozemska 21 (7 utakmica), Hrvatska 16 (6), Malta 13 (7), Švedska 9 (7), Latvija 9 (7).