ISPALA IZ REPKE

Nika Fleiss završava skijašku karijeru

20.04.2010 u 18:52

Bionic
Reading

Zbog odluke Hrvatskog skijaškog saveza koji je skresao troškove te tako nekim skijašima oduzeo status A reprezentativaca, Nika Fleiss je odlučila završiti svoju skijašku karijeru, a istu odluku je donio i Ivan Ratkić

Alpska reprezentacija će u novoj sezoni imati drastično smanjen budžet, zbog čega su čelnici saveza odlučili na smanjenje ekipa. Zbog takve situacije i neki skijaši su ostali bez statusa reprezentativaca, što znači da ne mogu računati na financijsku pomoć saveza. Najzvučnije ime među skijašima koji su ispali iz A reprezentacije jest Nika Fleiss čiji plasmani su iz godine u godinu sve lošiji. Zato se Nika odlučila na završetak skijaške karijere.

'Od natjecateljskih promjena Ivan Ratkić je odlučio završiti skijašku karijeru nezadovoljan ostvarenim rezultatima i postignutim FIS bodovima, dok zbog nešto lošijih rezultata, neostvarenih rezultatskih ciljeva i pada u poretku na FIS ljestvici zadnjih godina, u reprezentaciji za sezonu 2010/2011 nisu Nika Fleiss, Matea Ferk, Sofija Novoselić i Danko Marinelli što ne znači da ukoliko se dokažu svojim rezultatima nemaju šansu biti u reprezentaciji u sezoni 2011/2012.

Nika je odlučila prestati skijati, Matea i Danko još razmišljaju o nastavku karijere, dok Sofija najvejrojatnije nastavlja u vlastitom ili klupskom programu', stoji među ostalima u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.