PAO RUS ANDREJEV

Čilić prošao dalje u meču punom breakova

13.04.2010 u 13:41

Bionic
Reading

Na ATP turniru u Monte Carlu, trećem iz Maters serije 1000, Marin Čilić je u drugom kolu bio bolji od ruskog tenisača Igora Andrejeva sa 6:7 (4), 6:1, 6:4

Na cijenjenom turniru u Monte Carlu koji se igra na zemljanoj podlozi, a koji su davno osvojila i dva Hrvata (Franjo Punčec 1938. i Željko Franulović 1970), Marin Čilić je uspješno prošao svoju prvu prepreku. Hrvatski Davis kup reprezentativac je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je nakon dva sata i 51 minute svladao Andrejeva. Bio je to njihov četvrti međusobni ogled i treći trijumf devetog tenisača svijeta.

U prvi set je bolje ušao Rus koji je prijetio na Čilićev servis, te je iskoristio šestu break loptu za 2:3. No, hrvatski tenisač je odmah uzvratio, i to tako da je suparnik ostao bez poena na svoj servis. Novi break Andrejev je napravio za 4:5, ali kod servisa za set zadrhtala je ruka i Čilić se vratio. Na kraju je odluka pala u tie-breaku. Deveti igrač svijeta napravio je prvi mini break (2:1), ali je odmah i izgubio svoja dva servisa što se pokazalo presudnim. Sa 7:4 u poenima 13. igra otišla je na stranu 50. tenisača s ATP ljestvice.

Drugi set je prošao u dominaciji Čilića koji je tri puta oduzimao suparnički servis za što mu je trebalo čak 13 break prilika. Rus je bio opasan samo kod 4:1, kada je četvrti nositelj turnira spasio četiri break lopte. Na kraju je završilo 6:1 i ušlo se u odlučujući set.

Odmah na početku Andrejev je priprijetio jednom breakom loptom, ali Čilić se izvukao. Kod 1:1, ruski predstavnik je došao do tri vezane break prilike, ali je Čilić s pet poena u nizu zadržao početni udarac. No, to nije pokolebalo Rusa koji je svoju priliku dočekao u petom gemu te je iskoristio svoju petu break loptu u trećem setu za prednost. Njegova radost ipak je kratko trajala, jer je Čilić odmah izjednačio (3:3) i to tako da suparniku nije dozvolio ni poen na vlastiti servis. Muke po Čilićevom početnom udarcu su se nastavile i 50. igrač svijeta stigao je do nove tri vezane break prilike, a drugu je iskoristio. Srećom, ni Andrejevljev servis nije dobro funkcionirao, te je odmah i on pokleknuo za 4:4. U sljedeća dva gema Rus se nije sastao s poenom i Marin je sa 6:4 prošao u treće kolo.