AUSTRALIAN OPEN

Čilić izborio 2. kolo, Šprem ispala

19.01.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je prošao 1. kolo prvog grand slama sezone, Australian Opena. Čilić je u četiri seta (6:3, 6:2, 6:7, 6:3) svladao Južnoafrikanca Andersona. U drugom će kolu ići na pobjednika između Španjolca Hernandeza i Srbina Tipsarevića. Igrala je i Karolina Šprem. Nažalost, poražena je od Bugarke Pironkove

Iako rezultatski izgleda prilično uvjerljivo (6:3, 6:2, 6:7, 6:3), Marin Čilić je za proboj u drugo kolo Australian Opena na terenu broj 19 morao provesti više od pet sati. Točnije, pet sati i sedam minuta. Južnoafrikanac Anderson bio je čvrst protivnik kojeg nisu pokolebala ni dva seta zaostatka, do kojih je Marin stigao zahvaljujući odličnoj realizaciji break-lopti. U prvom setu imao je jednu, koju je, naravno, realizirao, dok je u drugom setu iskoristio čak tri od četiri break-priliku.

Treći je set bio izjednačeniji, a svaki je igrač iskoristio po jednu break-priliku, pa je o pobjedniku tog seta odlučivao tie-break.

Nakon četvrtog seta napokon smo doznali pobjednika. Čilić je već u drugoj igri uzeo servis protivniku, a na svom je servisu bio nezaustavljiv.

Prvog je dana na teren u Melbourneu izašla i Karolina Šprem. No bolja od nje, ne ostavljajući našoj tenisačici ni trunku nade za prolaz u drugo kolo, bila je Bugarka Cvetana Pironkova koja je slavila sa 6:0, 6:4.