SKUPA DROGA

Dopingirani biciklist mora platiti momčadi

30.03.2010 u 13:47

Bionic
Reading

Doping je zbog oštrijih mjera i učestalijih provjera sve manje isplativ pokušaj varanja, no nakon nove odluke mogao bi varalicama postati i težak financijski teret. To je ipak najefikasnija metoda

Jedna od dvije trenutačno najjače talijanske biciklističke momčadi, Liquigas, nazvala je povijesnom odluku Talijanskog biciklističkog saveza (FCI) prema kojoj je bivši član Liquigasa Manuel Beltran dužan platiti 100,000 eura Liquigasu zbog štete nanesene ugledu momčadi kada je tijekom Tour de Francea 2008. godine bio pozitivan na dopinškoj kontroli.

'Vrlo smo zadovoljni odlukom jer ona dokazuje da je naša kompanija bila žrtvom nemara sportaša. Pokrenuli smo postupak protiv Beltrana kako bismo upozorili na one koji pokušavaju uništiti biciklizam. Sa svoje strane, Liquigas je oduvijek provodio čvrste i brze interne disciplinske postupke vezane za doping i ova odluka to potvrđuje. Također, uvjereni smo da je ovakva odluka povijesna za sav biciklistički svijet jer predstavlja važan korak u borbi za zaštitu sportske etike,' rekao je predsjednik Liquigasa Paolo Dal Lago.