'OBRAČUN U RINGU'

Sapp 'ugušio' protivnika, Radnić obranio titulu

28.03.2010 u 11:18

Bionic
Reading

Hrvatski borac K1 Frane Radnić je nešto iza ponoći u splitskoj Spaladium areni obranio titulu svjetskog prvaka u verziji WAKO Pro u kategoriji do 71,8 kilograma, a osim te borbe oko 6.000 gledatelja s posebnim je zanimanjem pratilo i nastup američkog borca Boba Sappa

Radnić je u glavnoj borbi večeri 'Obračun u ringu', koja se tradicionalno deseti put održava u Splitu, pobijedio francuskog borca Philippea Salmona i time obranio titulu svjetskog prvaka osvojenu u kolovozu prošle godine kada je u Hvaru pobijedio talijanskog borca Bruna Franchia.

Nakon obrane titule svjetskog prvaka Radnić je kratko rekao da je borba protiv izazivača Salmona bila teška i iscrpljujuća. Bob Sapp, za kojeg je u najavi pri ulasku u ring rečeno da ima 180 kilograma, u prestižnoj (prijateljskoj) borbi pobijedio je austrijskog borca Sacha Weinpoltera u prvoj rundi srušivši ga dva puta na pod i nakon 'gušenja' sudac je prekinuo borbu.

Nakon toga Sapp se preko razglasa obratio nazočnima rekavši kako još nosi ožiljak iz borbe protiv hrvatskog borca Mirka Filipovića. Mirko je Sappa pobijedio 2003. godine.

U izjavi novinarima Sapp je rekao da je Mirko Filipović velik borac te da bi se ponovno borio protiv njega kad bi se za to ukazala prilika.