SAMO ZA TPORTAL

Obradović: U Splitu već škrguću zubima na nas

26.03.2010 u 12:25

Bionic
Reading

Nakon silne prašine koja se podigla oko gostovanja srpske Davis Cup reprezentacije u Splitu protiv Hrvatske, nazvali smo u Beograd izbornika Bogdana Obradovića u želji da osobno pojasni razloge straha od dolaska u Split

Otkad se saznalo da će srpska teniska reprezentacija u četvrtfinalu Davis Cupa gostovati u Hrvatskoj, iz tabora naših protivnika znale su stizati izjave koje su podizale prašinu. Naime, Srbi su, predvođeni svojim izbornikom Obradovićem, tražili da se meč odigra u Zagrebu, a ne u Splitu. Razlog? Strah za osobnu sigurnost i navodna antisrpska atmosfera koja se godinama stvara u Splitu.

Na kraju cijele priče Hrvatski teniski savez odlučio je da se meč odigra u Splitu, a mi smo nazvali srpskog izbornika Obradovića da pojasni gdje vidi problem za odigravanje Davis kup susreta u gradu pod Marjanom. Izborniku srpske reprezentacije nije ni trebao uvod, već je odmah krenuo.

'Pogrešno su protumačene moje izjave. Ja nemam ništa protiv Splita, tamo imam prijatelje, tamo sam služio vojni rok. I ljetujem s obitelji u Hrvatskoj, no svi znamo što se događalo u Splitu. Već godinama se tamo stvara atmosfera protiv srpstva i Srba. Ja poštujem odluku da igramo u Splitu, ali tamo već škrguću zubima na nas. Nama je osobno stalo da se meč odigra u korektnoj atmosferi, a to je i u interesu Hrvata, no ambijent koji se u Splitu stvara protiv Srba te izjave gradonačelnika Keruma stvaraju nelagodu', kazao je Obradović koji nije decidirano želio reći kakva se to točno atmosfera protiv Srba stvara.

'Svima je u interesu da meč protekne bez problema, no ponavljam, posljednjih godina se stvara negativna atmosfera protiv Srba. Ali se ne bojim incidenata ni izgreda. Ovo govorim čisto sportski motiviran. Mislim da bi u Zagrebu gledatelji bili kulturniji i zato sam htio da se igra tamo. Zagrepčani imaju i teniski turnir i znaju kako se prati teniski meč. Ponavljam, ovo nije ništa protiv Splita', smatra srpski izbornik koji je rekao i riječ-dvije o nedolasku Nikole Pilića u Split u svojstvu savjetnika njihove reprezentacije.

'Meni je jako žao što Nikole neće biti u našem taboru. On je fantastičan stručnjak od kojeg učim svaki dan. Napravio je strahovito puno za hrvatski tenis, a nadam se da će napraviti puno i za srpski. On ima određene probleme sa Splitom o kojima ja ne bih htio raspravljati, niti je na meni da govorim o tome. Te probleme on mora sam riješiti. Meni je jedino žao što neće biti s nama u Hrvatskoj', završio je Obradović.