SRPSKI IZBORNIK

'Neka se Hrvati zapitaju zašto Pilić neće u Split'

25.03.2010 u 18:59

Bionic
Reading

Iako su iz Srbije lobirali da se meč Davis Cupa protiv Hrvatske odigra u Zagrebu, sada je sasvim jasno da će se susret održati u Splitu, u Spaladium Areni. Srpski izbornik Bogdan Obradović koji se već ranije proslavio raznim izjavama sada je preko srpskih medija poslao poruku – neka se Hrvati zapitaju zašto Pilić neće doći u Split

Puno se prašine podiglo oko toga gdje će se odigrati teniski Davis Cup meč između Hrvatske i Srbije. Gosti su pokušavali sve ne bi li se meč odigrao u Zagrebu, no na kraju je Hrvatski teniski savez odlučio da se igra u Splitu, što znači da na klupi Srbije neće biti hrvatski stručnjak Nikola Pilić.

I taman kad je izgledalo se sve smirilo, javio se srpski izbornik Bogdan Obradović koji je u razgovoru za Blic opet uzvitlao strasti.

'Izgleda da su tako odlučili, i to vjerojatno nakon zajedničkih konzultacija s ITF-om. Ono što mi možemo tražiti u Splitu jesu određene mjere sigurnosti', kazao je Bogdanović te onda odapeo strelice prema Splitu i Hrvatskoj.

'Naravno da je hendikep za nas što s nama neće biti Pilića, jer Nikola nije tu samo za pomoći savjetima momčadi, već i cjelokupnom srpskom tenisu. Žao mi je što neće biti s nama, ali na domaćinima je da se zapitaju zašto Pilić neće doći na meč koji se igra u Splitu. Ne vidim da bi netko od istaknutih srpskih sportaša zaobišao Beograd', završio je srpski teniski izbornik.