MEDVJEDIĆI HRABROG SRCA

Gojanović: Navijači su nas zadužili da budemo još bolji

22.03.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Posljednja ovosezonska konferencija za novinare u Medveščaku gotovo je bila posvećena hvalospjevima navijačima, no i najavi iduće sezone koja je već financijski pokrivena, a pojačanja polako potpisuju ugovore

Možete li zamisliti neki hrvatski sportski kolektiv koji ne kuka zbog novca, koji nema problema s navijačima i za kojim su ludi strani igrači? Ako se ne varamo, hokejaši Medveščaka se jedini posve uklapaju u tu kategoriju 'nema problema'. Potvrdio je to na konferenciji za novinare i Damir Gojanović, kazavši da je novčano pokrivena i iduća sezona.

'Novcem aktualnih sponzora pokrili smo sve potrebe za narednu sezonu, a dolazak eventualnog novog sponzora bit će samo plus i prilika da dovedemo još koje pojačanje', točne su riječi predsjednika kluba, a zanimljivo je i da niti on niti njegovi suradnici od Grada Zagreba nisu tražili sredstva za svoj projekt:

'Nemojte me krivo shvatiti, mi ne odbijamo Grad, nego projekt postavljamo na drugačiji način koji smatramo jedino prihvatljivim - želimo da klupski marketing rješava klupske probleme, a ne da nam Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić kupuju igrače.'

Posljednjoj ovosezonskoj konferenciji za medije prisustvovali su i trener Ted Sator, sportski direktor Dough Bradley te kapetan momčadi Alan Letang. Svi oni redom su ponovili da su oduševljeni navijačima, gradom i državom i da im je boravak u Medveščaku jedinstveno životno iskustvo. Zadovoljstvo je tim veće jer nije izostao ni sportski rezultat - polufinale Ebel lige definitivno je velik uspjeh.

Na kraju naglasimo još jednu nevjerojatnu stvar: prema statistici IIHF-a, Medveščak je 35. od 50 najposjećenijih hokejaških klubova u Europi, a Ebel je baš zahvaljujući 'medvjedima' na sedmom mjestu po gledanosti u Europi.