VELIKO POJAČANJE

Frank Banham potpisao za Medveščak!

22.03.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Jedan od najboljih igrača još uvijek aktualne Ebel sezone potpisao je trogodišnji ugovor s Medveščakom. Frank Banham od rujna će umjesto u mrežu 'medvjeda' trpati pakove u suparničke golove

Finske godine Franka Banhama

Nakon produljenja ugovora s kapetanom Alanom Letangom, vodstvo Medveščaka uspješno je dovršilo i pregovore oko dovođenja možda i najboljeg hokejaša još uvijek aktualne sezone Ebel lige, Franka Banhama. Kanađanin je ove sezone nosio dres ljubljanske Olimpije, a trenutno igra play off za švicarsku Lausanneu te je u samo 44 odigrane utakmice ostvario čak 62 boda (30 golova, 32 asistencije).

Banham je u NHL-u igrao za Anaheim Duckse i Phoenix Coyotese, zatim je stigao u Europu i igrao za finski Espoo Blues i Jokerit te ruski HK Dinamo Moskva. Nakon epizode u najjačoj europskoj ligi, danas 35-godišnji Kanađanin igrao je u Švicarskoj (Fribourg-Gottéron), zatim u dobro nam poznatom Red Bullu iz Salzburga, ponovno otišao u još jednu jaku ligu - švedsku (Malmö Redhawks) - da bi se zatim na pola sezone skrasio u Sloveniji, a trenutno igra u Švicarskoj.

Dolazak Banhama svakako je osnažio ambicije 'medvjeda' da iduće sezone pokušaju barem ponoviti ovosezonski uspjeh i ulazak u polufinale Ebel lige, a vrlo je važno naglasiti da su čelnici kluba održali obećanje dano navijačima da i dalje neće potpisivati ugovore s hokejašima s godišnjom plaćom većom od 100.000 eura. Dokaz je to normalnih ambicija kluba koji planira dugoročno i ne želi da se, poput nekih drugih zagrebačkih klubova, za nekoliko sezona dogodi 'financijski krah'.