Ostali sportovi ELITA NA POLJUDU

Kosor i Kerum se dogovorili oko atletskih ulaganja

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon posjeta Brodosplitu drugi dio svog boravka provela je u hotelu Park. Tamo je bio organiziran sastanak sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom te s Blankom i Joškom Vlašićem

Tema sastanka je bio predstojeći Svjetski kup u atletici koji se početkom rujna organizira na poljudskom stadionu u Splitu. Taj 31 godinu star stadion, u svoje vrijeme ponos grada i uzor mnogim stadionima građenim nakon njega u svijetu, za tako važno atletsko natjecanje treba manju rekonstrukciju i osuvremenjivanje.

Troškovi radova na samom stadionu će iznositi oko devet milijuna kuna, a toliko bi još otprilike trebalo potrošiti za organizaciju i popratne aktivnosti. Gradonačelnik Željko Kerum je jasno izrazio stav da takav projekt ima nacionalnu težinu i traži od Vlade da pomogne u organizaciji Svjetskog atletskog kupa, prestižne sportske manifestacije koja okuplja veći dio atletske elite. Punu podršku u tom projektu su mu dali Blanka i Joško Vlašić.

Sastanku je osim premijerke Kosor, Ivana Šukera, Đure Popijača i Božidara Kalmete prisustovao i resorni ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuchs. Nakon sastanka Jadranka Kosor je izjavila da je dogovor o sufinanciranju postignut, ali je iskoristila prigodu i da Blanki Vlašić čestita na velikom uspjehu u Dohi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku