OSTALI NA VRHU

Rudićevi vaterpolisti uvjerljivi u Rusiji

16.03.2010 u 22:08

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija je i bez dvojice centara, Hinića i Dobuda, uvjerljivo slavila na gostovanju u Rusiji. U petom kolu svjetske lige slavili su rezultatom 12:7 (5:1, 1:2, 2:3, 4:1)

Hrvati su u Kirishiju krenuli furiozno i brzo poveli sa 4:0. Kada je Sukno sredinom druge vratio staru prednost na 6:2, činilo se da će Rusi puknuti, ali domaćin je krajem treće četvrtine smanjio na 8:6.

Ipak, u posljednjoj dionici ponovno je proradila kombinatorika u momčadi Ratka Rudića i serija gostiju od 3:0 definitivno je prelomila susret.

U hrvatskim redovima po dva su gola zabili Bošković, Perić i Bušlje, dok su po jednom pogađali Krapić, Buljubašić, Barać, Sukno, Joković i Karač. Ruse je predvodio Garbuzov s tri pogotka.

'Kontrolirali smo dvoboj, čak ni kod 8:6 naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Najviše sam zadovoljan zbog pokazane discipline jer igrali smo bez dva standardna centra i polučili kvalitetan rezultat', rekao je nakon dvoboja za Crowaterpolo.com Ratko Rudić.

Hrvati su kolo prije kraja vodeća momčad skupine, a na vrhu će i ostati svladaju li u posljednjem kolu Grčku na svom terenu.