POLUFINALE EBEL LIGE

Red Bull Salzburg stigao na korak do finala

16.03.2010 u 18:38

Bionic
Reading

Hokejaši Red Bull Salzburga pobijedili su u Zagrebu Medveščak sa 5:1 te u polufinalnoj seriji stigli do vodstva 3:1. Sljedeća utakmica na rasporedu je u četvrtak u Salzburgu

Hokejaši Medveščaka ipak nisu uspjeli stići do izjednačenja u polufinalnoj seriji. Nakon pobjede u nedjelju u Salzburgu i smanjenja prednosti suparnika na 2:1, Ledena dvorana vjerovala je u novi preokret, kao protiv Graza.

Na krilima te nedjeljne pobjede, domaći su hokejaši krenuli u ovu utakmicu i u uvodnim minutama prijetili su vrataru LeNeveuu, ali ni jedan pak nije prošao iza njegovih leđa. Dok je trajala ofenziva 'medvjeda' Daniel Welser (7') doveo je goste u vodstvo. Bio je to evidentan šok za domaćine, a već četiri minute kasnije Jonathan Filewich pogodio je za 2:0.

Nadu domaćinima donio je John Heerema (13'), ali više od toga nije išlo.

U drugoj trećini domaćini su, poneseni navijanjem, pokušali stići do preokreta, ali jednostavno im nije polazilo za rukom. Baš kad su se spremali na posljednji odmor, Jonathan Filewich pogodio je za 3:1 i tako razbio svaku nadu 'medvjedima'.

Naravno, u posljednjoj dionici, kada su bili iscrpljeni i fizički, ali i psihički te kada su više 'snimali' nego igrali, 'medvjedi' su morali još dva puta po pak u svoju mrežu.

Sljedeću, a možda i posljednju utakmicu, Red Bull Salzburg i Medveščak igraju u Salzburgu. 'Bikovima' za proboj u finale EBEL lige treba još jedna pobjeda jer igra se do četiri pobjede, a sada imaju vodstvo od 3:1.

Rezultati četvrtih utakmica polufinala doigravanja EBEL lige u hokeju na ledu (u finale će se plasirati momčad koja prva sakupi četiri pobjede):

Medveščak - Red Bull Salzburg 1:5 (1:2, 0:1, 0:2) (Red Bull Salzburg vodi sa 3:1)
Black Wings Linz - Vienna Capitals 2:1 (0:0, 0:1, 1:0; 1:0) (Vienna Capitals vode sa 3:1)