SIGURAN NASTUP

Blanka bez problema do finala SP-a u Dohi

12.03.2010 u 09:32

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić plasirala se u finale skoka u vis Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi, a za zlato će se boriti u subotu u 15 sati po hrvatskom vremenu

Nitko nije ni sumnjao u to - hrvatska visašica rutinski je odradila posao u kvalifikacijama u Dohi te je osigurala prolaz u finale. Blanka Vlašić je propustila otvaranje na 181 cm, a zatim iz prve preskočila 185, 189 i 192, što je bilo dovoljno za prolaz. Iako je skok od 195 cm bio određen kao granica za plasman u finale, on se nije ni morao skakati.

Na zaletištu kvalifikacija bilo je 19 atletičarki, a uz Blanku se kvalificiralo njih još osam koje su preskočile 192 cm - Skolina, Aitova, Dusanova, Beitia, Strakova, Howard Lowe, Zheng i Green.


'Maksimalnom koncentracijom pristupila sam kvalifikacijama, znajući da mi opuštenost u njima može zatvoriti vrata finalu', rekla je Blanka za svoj portal.

Inače, Blanka brani zlato iz Valencije osvojeno 2008, a s Dvoranskog prvenstva najbolja hrvatska atletičarka ima i srebro (2006, Moskva) te broncu (2004, Budimpešta). U finalu je najveća favoritkinja za najsjajnije odličje.