DRUGI U GARMISCHU

Ivica senzacionalan u superveleslalomu!

11.03.2010 u 11:24

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostvario je rezultat karijere superveleslalomu koji se u četvrtak vozio u Garmisch-Partenkirchenu. Ivica je u posljednjem superveleslalomu sezone osvojio fantastično drugo mjesto iza pobjednika, Kanađanina Guaya

U njemačkom Garmisch-Partenkirchenu održava se završnica Svjetskog kupa za skijaše i skijašice. Četvrtak je bio rezerviran za posljednji muški superveleslalom sezone u kojem je Ivica Kostelić fantastičnom vožnjom došao do drugog mjesta, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini. Do ove vožnje u Garmischu, Ivičin najbolji rezultat u superveleslalomu bilo je osmo mjesto od prije dvije sezone.

Pobjednik posljednjeg superveleslaloma sezone je Kanađanin Guay koji je od Ivice bio brži 39 stotinki, a treće mjesto pripalo je Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu zaostavši za pobjednikom 63 stotinke. Drugim mjesto Ivica je napredovao i u ukupnom poretku te sad zauzima peto mjesto. Dobar rezultat u Garmisch Partenkerchenu donio je Kosteliću 80 bodova i 15 mjesto u poretku super-G-ja. Do kraja ove sezone Svjetskog kupa voze se još dvije utrke u njemačkom zimovalištu - veleslalom u petak i slalom u subotu.

Guay je ovom pobjedom osvojio i mali Kristalni globus u super-G-ju.