TURNIR NJIMA U ČAST

Braća Keller i dalje su uzori mladim hokejašima

09.03.2010 u 13:25

Bionic
Reading

Ovog vikenda će se u dvorani Zagrebačkog velesajma u organizaciji Zagrebačkog saveza hokeja na ledu i KHL Medveščak održati 5. Memorijalni turnir Braća Keller u hokeju na ledu za uzrast do 14 godina. Na tom međunarodnom turniru sudjelovat će pet momčadi, i to po tri iz Hrvatske (Medveščak, Mladost i Zagreb) i dvije iz Slovenije (Olimpija i Maribor)

Peti put u Zagrebu će biti organiziran memorijalni turnir u hokeju na ledu u spomen na nesretno preminulu braću Robina i Vanju Keller, koji su i sami gurali pak po hrvatskim, ali i svjetskim ledenim plohama. Njima u čast, na ledu zagrebačkog Velesajma okupit će se pet momčadi, tri hrvatske (Medveščak, Mladost i Zagreb) te dvije slovenske (Olimpija i Maribor).

Budući da će se igrati sistemom 'svatko sa svakim', svaka momčad će na turniru odigrati po četiri utakmice, što znači da će na bogatom programu biti 20 utakmica u trajanju tri puta 15 minuta. Uz tako velik broj utakmica očekuje se i neizvjesna borba za naslov najboljeg.

A upravo ta neizvjesnost zasigurno će za vikend na Velesajam privući i poveći broj gledatelja, zaljubljenika u ovaj atraktivan sport koji ovih dana ponovo dobiva na popularnosti. Vanja i Robin dio su jedne druge priče koja je nažalost završila puno prerano.

Zla sudbina koja je umiješala prste odnijela je živote ove dvojice mladih hokejaša koji su bili na pragu života. Robin, rođen 1976, stradao je u Zagrebu u Vodnikovoj ulici u naletu taksija, a njegova je agonija nastavljena još šest godina koliko je bio u komi. Ostao mu je još samo jedan ispit na Arhitektonskom fakultetu. Gotovo na identičan način, u prometnoj nesreći kod Knina, stradao je i godinu dana stariji brat mu Vanja.