NIJE LOŠE!

Jug za polufinale protiv Barcelonete

08.03.2010 u 13:51

Bionic
Reading

Vaterpolisti Juga će u četvrtfinalu Eurolige igrati protiv Barcelonete. Tako je odlučio ždrijeb koji je u ponedjeljak održan u sjedištu LEN-e u Rimu

Nakon ždrijeba nešto lakše se diše u dubrovačkom ponosu. Jugaši su dobro prošli, jer su izvukli najlakšeg protivnika, barem na papiru. U slučaju prolaza među četiri najbolje momčadi Europe, Dubrovčani će se u polufinalu sastati s pobjednikom para Primorac - Jadran HN.

Inače, prva utakmica je na rasporedu 24. ožujka u Barceloni, a uzvrat 14. travnja u Dubrovniku. Pobjednici četvrtfinalnih susreta plasirat će se na završni Final Four, koji će se igrati 14. i 15. svibnja, ali se još ne zna domaćin turnira.

'Moja želja je bila izbjeći Pro Recco, ali ne toliko zbog njihovih igračkih kvaliteta koliko zbog utjecaja koji imaju Talijani. Barceloneta? Imaju sedam španjolskih te po jednog crnogorskog, američkog i australskog reprezentativca. Felipe Perrone im je najbolji igrač, Xavi Garcia je odličan ljevak, a i centar Valles je fantastičan. Igraju sasvim drukčije od onoga što smo naučili kroz dvoboje u Jadranskoj ligi, brzi su, ali i disciplinirani, tako da očekujem pravu šahovsku borbu dva različita stila vaterpola. Ipak, mi već u Barcelonu idemo po dobar rezultat, a smatram da je dobar rezultat pobjeda', rekao je trener Juga Elvis Fatović za službenu internetsku stranicu kluba te dodao:

'Ako budemo išli s namjerom izgubiti sa što manje razlike, nećemo ostvariti svoj cilj. Mladost je u Barceloni prvu četvrtinu počela s minus tri i na kraju se nije vratila. Mi to ne smijemo dozvoliti.'

Ostali parovi četvrtfinala:

Pro Recco - Budva M:TEL
Eger - Partizan
Primorac - Jadran HN