RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Hrvati iz HSV-a skoro sami dobili Zagreb

07.03.2010 u 19:24

Bionic
Reading

Hrvatski trojac na privremenom radu u HSV-u odigrao je vrhunsku utakmicu protiv CO Zagreba i gotovo sam dobio hrvatskog prvaka. Drugim uzastopnim porazom (29:33) u Areni hrvatski prvak je osvojio treće mjesto u skupini C rukometne Lige prvaka

U posljednjem kolu skupine C rukometne Lige prvaka Zagreb je kao domaćin poražen od njemačkog HSV-a te je ukupno četvrtim porazom u sezoni osvojio treće mjesto u grupi. HSV su u Zagrebu predvodili 'domaći' igrači Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Blaženko Lacković te su upravo oni najzaslužniji za pobjedu Nijemaca u zagrebačkoj Areni.

U prvom dijelu najraspoloženiji igrač domaćih bio je Ivano Balić. Pucao je, zabijao, više puta izborio sedmerce, no s druge strane neumoljivi su bili njegovi suigrači iz reprezentacije. Lacković je u prvom poluvremenu igrao gotovo sam protiv obrane Zagreba, a bio je i vrlo uspješan. Vori i Duvnjak samo su se pridodavali, pa je HSV svoje vodstvo na isteku 30. minute mogao zahvaliti upravo njima. Samo u prvom poluvremenu zabili su čak 15 od 19 HSV-ovih golova, a cijeli Zagreb je zabio 14.

U drugom poluvremenu, baš kao i tijekom susreta sa Ciudad Realom prošle nedjelje, Zagreb je krenuo u veliki lov na izjednačenje. Tko zna iz kojih razloga je gostujući trener Martin Schwalb na klupi u drugom dijelu ostavio Vorija, Duvnjaka i Lackovića, no baš u to vrijeme 'zagrebaši' su stigli na samo minus jedan (26:27).

Naravno, Schwalb je 10 minuta prije kraja reagirao i vratio Vorija i Duvnjaka na parket, no više od njih dvojice njemačkom treneru pomogle su stative koje su u tri uzastopna napada pogađali Marić, Džomba i Gojun, pa koraci Lazarova u četvrtom napadu. U tim trenucima, a igrala se 54. minuta, kao da Zagrebu nije bilo suđeno poravnati.

Nažalost, Zagreb do kraja susreta više nije došao u priliku za izjednačenje. Pascal Hens se razigrao. Razlika je dvije i pol minute prije kraja podignuta na plus 3 (32:29) i priči je bio kraj. Zagreb će kao treći ići u idući krug Lige prvaka, dok je HSV osvojio drugo mjesto u skupini.

ZAGREB CO - HSV 29:33 (14:19)
ZAGREB. Arena - 15.000 gledatelja; Suci: Leifsson i Palsson (Island)

CO Zagreb: Škof, Šego, Pešić, Štrlek 2, Džomba 3 (3), Špoljarić, Gal 6, Balić 3, Lazarov 7 (4), J.Valčić, Kopljar 1, Gojun 5, Vukić, Raković, Marić 2
HSV: Bitter, Sandstrom, Flohr, Vori 3, Lindberg 7 (3), M.Lijewski 3, G.Gille, Lacković 6, Duvnjak 8, B.Gille 1, K.Lijewski 1, Hens 3, Jansen 1, Grundsen

Isključenja: Zagreb CO 6 minuta, HSV 2 minute
Sedmerci: Zagreb CO 6 (5), HSV 4 (3)